9786051559018
705484
https://www.otuken.com.tr/malazgirt-1071
Malazgirt 1071 Yeni Türk Oluşumunda Malazgirt Başlangıçı
215.00
Tarihî gerçeklerin bir “maddî” dış yüzü bir de özünde gizli, “manevî” iç yüzü vardır. Malazgirt Savaşı’nın anlaşılabilmesi (bilinebilmesi değil) için, “Malazgirt’e yönelik bir yaklaşım ortaya koyarak savaşın maddî şartlarını dönemin birincil kaynaklarından hareketle tespit etmek, sahih, doğru belgelere bağlı gerçek bilgisini edinmek, tarihin maddî ve manevî etkenlerinin “tarihin mantığı”yla sentezini yapmak gerekir.
Bu kitap, Oğuz Kağan Destanı’ndaki gibi, “Kün tuğ bolgıl, kök kurıkan” (Güneş tuğ olsun, gök çadır) diyerek Asya bozkırlarından Türkistan, Mâverâünnehr ve Horasan’dan yola çıkan ve denize ulaşmanın özlem ve idealiyle “Takı taluy, takı müren” (Daha deniz, daha ırmak) diye devam ederek Anadolu’ya gelen Türklerin, Asya’daki “Hun-Göktürk-Selçuklu” çizgisinin bir devamı olarak Ön Asya’da “Selçuklu-Osmanlı-Cumhuriyet” çizgisinde oluşan; bir ucunda Hun ve Göktürk, tam ortasında Selçuklu ve öbür ucundaysa Osmanlı’nın durduğu ve bu üç tarihî durağı birbirine ve Cumhuriyet’imize bağlayan hattın Oğuz olduğu; Anadolu’daki, Türkiye’deki varlığımız ve medeniyetimizin “millî, İslâmî ve insanî esasları” yönünden 21. yüzyılın şafağında yepyeni bir çağın başlamakta olduğu ve bu çağın Türkiye, Türk dünyası ve İslâm âlemi için yeni bir hamle, yeni bir yükseliş evresi olacağı ve bu mübarek vatanın teşekkülünde ledünnî bir sırrın gizli olduğu inancıyla kaleme alınmıştır.
5
Malazgirt Savaşı hakkında yazılmış en kapsamlı eserdir. Malazgirt öncesi Bizans ve Selçuklu'nun durumundan askerî hazırlıklara kadar oldukça fazla muahhar ve önemli araştırma kaynaklarından istifade edilerek hazırlandı. Üslubu da oldukça yalındır. Yazar Oğuz Ünal Bey'in emeklerine şükranlarımı iletiyorum.
Y****z T.
0
Muhterem Oğuz Ünal Bey’in , Her biri alanında kaynak addedilecek kitaplarının üçüncüsü , “Malazgirt 1071” geçtiğimiz ay Mart 2020 de okuyucusuyla buluştu.
“Horasan’dan Anadolu’ya-Türkiye Tarihi “ adlı eseri 1980 -2014 ve 2019 yılında 3. Baskısı ile piyasada.
1980’den bu yana araştırdığı konu olan “Malazgirt -1071 “ onun kırk yıllık bir birikiminin sonucu olarak , kendi ifadesiyle alanında, kaynak addedilmeye layık bir eser.
Konuyla ilgili , makaleler ve okul kitapları dışında tetebbuum olmamıştı. O’nun “Horasan’dan Anadolu’ya Türkiye Tarihi” , “Türkiye’de Demokrasinin Doğuşu- Tek Parti Yönetiminden Çok Partili Rejime Geçiş Süreci” (Milliyet yy. 1994) , eserleri gibi “Malazgirt -1071 “ adlı bu muhteşem eseri de kültür hazinelerimiz içerisinde yerini almış bulunuyor.
Öyle ki, kitap salt Malazgirt Meydan Savaşı’nı anlatmıyor… Bu savaşın olduğu , tarihi, coğrafyayı, (zamanı-zemini) demografik yapıyı , kültür ve medeniyeti adeta harmanlıyor. Okuyucusunu o döneme götürerek, bizzat olayın içerisine çekiyor. Bu konuda yazılmış eserleri, söylenmiş söz ve iddiaları teker teker ele alıyor. Derin inceleme ve araştırmanın, kırk yıllık bir birikimin ürünü olduğunu anlamak için kaynakçasının tam 38 sayfa tuttuğunu söylemem yeterlidir.
İ*****m Y.
0
"“Horasan’dan Anadolu’ya Türk Tarihi” adlı yine Ötüken farkıyla yayımlanmış kitabında da oldukça etkileyici bir şekilde dikkat çektiği tarihin dönüm noktalarından biri olan zaferi ayrıntılı olarak ele alan bir kitap. Özellikle tarihe ilgi duyanların kesinlikle okuması gereken bir eser."
S***n S.
- Açıklama
- Tarihî gerçeklerin bir “maddî” dış yüzü bir de özünde gizli, “manevî” iç yüzü vardır. Malazgirt Savaşı’nın anlaşılabilmesi (bilinebilmesi değil) için, “Malazgirt’e yönelik bir yaklaşım ortaya koyarak savaşın maddî şartlarını dönemin birincil kaynaklarından hareketle tespit etmek, sahih, doğru belgelere bağlı gerçek bilgisini edinmek, tarihin maddî ve manevî etkenlerinin “tarihin mantığı”yla sentezini yapmak gerekir.Bu kitap, Oğuz Kağan Destanı’ndaki gibi, “Kün tuğ bolgıl, kök kurıkan” (Güneş tuğ olsun, gök çadır) diyerek Asya bozkırlarından Türkistan, Mâverâünnehr ve Horasan’dan yola çıkan ve denize ulaşmanın özlem ve idealiyle “Takı taluy, takı müren” (Daha deniz, daha ırmak) diye devam ederek Anadolu’ya gelen Türklerin, Asya’daki “Hun-Göktürk-Selçuklu” çizgisinin bir devamı olarak Ön Asya’da “Selçuklu-Osmanlı-Cumhuriyet” çizgisinde oluşan; bir ucunda Hun ve Göktürk, tam ortasında Selçuklu ve öbür ucundaysa Osmanlı’nın durduğu ve bu üç tarihî durağı birbirine ve Cumhuriyet’imize bağlayan hattın Oğuz olduğu; Anadolu’daki, Türkiye’deki varlığımız ve medeniyetimizin “millî, İslâmî ve insanî esasları” yönünden 21. yüzyılın şafağında yepyeni bir çağın başlamakta olduğu ve bu çağın Türkiye, Türk dünyası ve İslâm âlemi için yeni bir hamle, yeni bir yükseliş evresi olacağı ve bu mübarek vatanın teşekkülünde ledünnî bir sırrın gizli olduğu inancıyla kaleme alınmıştır.Stok Kodu:9786051559018Boyut:13,5 cm x 21 cmSayfa Sayısı:605Basım Yeri:İstanbulBaskı:1Basım Tarihi:Mart 2020Kapak Türü:Karton KapakKağıt Türü:55 gr Enzo CreamyDili:Türkçe
- Yazarın Diğer Kitapları
- Yorumlar
- Yorum yazY****z T. - 05.03.2023 14:585/5Malazgirt Savaşı hakkında yazılmış en kapsamlı eserdir. Malazgirt öncesi Bizans ve Selçuklu'nun durumundan askerî hazırlıklara kadar oldukça fazla muahhar ve önemli araştırma kaynaklarından istifade edilerek hazırlandı. Üslubu da oldukça yalındır. Yazar Oğuz Ünal Bey'in emeklerine şükranlarımı iletiyorum.İ*****m Y. - 21.04.2020 23:100/5Muhterem Oğuz Ünal Bey’in , Her biri alanında kaynak addedilecek kitaplarının üçüncüsü , “Malazgirt 1071” geçtiğimiz ay Mart 2020 de okuyucusuyla buluştu. “Horasan’dan Anadolu’ya-Türkiye Tarihi “ adlı eseri 1980 -2014 ve 2019 yılında 3. Baskısı ile piyasada. 1980’den bu yana araştırdığı konu olan “Malazgirt -1071 “ onun kırk yıllık bir birikiminin sonucu olarak , kendi ifadesiyle alanında, kaynak addedilmeye layık bir eser. Konuyla ilgili , makaleler ve okul kitapları dışında tetebbuum olmamıştı. O’nun “Horasan’dan Anadolu’ya Türkiye Tarihi” , “Türkiye’de Demokrasinin Doğuşu- Tek Parti Yönetiminden Çok Partili Rejime Geçiş Süreci” (Milliyet yy. 1994) , eserleri gibi “Malazgirt -1071 “ adlı bu muhteşem eseri de kültür hazinelerimiz içerisinde yerini almış bulunuyor. Öyle ki, kitap salt Malazgirt Meydan Savaşı’nı anlatmıyor… Bu savaşın olduğu , tarihi, coğrafyayı, (zamanı-zemini) demografik yapıyı , kültür ve medeniyeti adeta harmanlıyor. Okuyucusunu o döneme götürerek, bizzat olayın içerisine çekiyor. Bu konuda yazılmış eserleri, söylenmiş söz ve iddiaları teker teker ele alıyor. Derin inceleme ve araştırmanın, kırk yıllık bir birikimin ürünü olduğunu anlamak için kaynakçasının tam 38 sayfa tuttuğunu söylemem yeterlidir.S***n S. - 16.03.2020 17:430/5"“Horasan’dan Anadolu’ya Türk Tarihi” adlı yine Ötüken farkıyla yayımlanmış kitabında da oldukça etkileyici bir şekilde dikkat çektiği tarihin dönüm noktalarından biri olan zaferi ayrıntılı olarak ele alan bir kitap. Özellikle tarihe ilgi duyanların kesinlikle okuması gereken bir eser."
- Bu kitabı alanlar bunları aldı
- İlgili Kitaplar
-
%50
-
-
%50
-
-
-
-
-